Vicente Giner Valero, de la Falla Baix la Mar : «No n’hi ha cap activitat sociocultural millor que les falles a on les persones independentment de l’edat es troben com en casa»

Un Tomb per BLM

Ha arribat l’hora  de preguntar-me que són per a mi les falles.

A pesar del meu caràcter poc festiu no m’han faltat estímuls. Vaig nàixer a últims de febrer i vivíem al carrer Sandunga, prompte els meus sentits captarien la presència de les falles. Passats uns anys en el col·legi Maristes, el Mestre va tindre la brillant idea d’incloure com activitat en la classe fer Falles. Va ser necessari formar grups, determinar les normes i  línies de treball. Per a desenvolupar-ho va haver de participar tot l’equip educatiu i més. Aquella promoció d’alumnes afortunada va vorer nàixer les falles als Maristes. Sense cap dubte per a mi ha sigut l’activitat-projecte més enriquidora per la quantitat de coneixements aplicats per a aconseguir-ho

Prop a la majoria d’edat el meu amic em va demanar em fera faller del Port-Rotes, a on ell es trobava. Quant vaig demanar parèixer en casa, dos varen ser les condicions: la feina professional seria el primer, i les despeses a càrrec meu.

De les persones que vaig conèixer, una fallera en va cridar l’atenció especialment i als anys ens vam casar. Després va arribar la nostra filla Maria i vam decidir seria fallera de Baix la Mar. L’esperit faller és necessari en una societat plena. Haver nascut en aquesta terra no suposa tingues les virtuts necessàries per a ser faller, ho fa més fàcil i sé que les falles no són sols dels valencians, són Patrimoni de la Humanitat, de tota aquella que siga respectuosa, valenta i responsable.

Tinc el convenciment que els nostres diputats i senadors en arreplegar l’acta haurien d’assumir com activitat principal fer falles, sé que estaríem en un món millor.

Xe!, ha vingut la pandèmia del virus, el canvi climàtic i …com fa anys ens advertien els científics!, i la gran majoria no feien cas, sols tenim aquest món que habitem, és un tema a tractar.

Jo vull que fem falles. En les diferents etapes de la meua vida han estat presents i en aquesta última les necessitem més que mai, no n’hi ha cap activitat sociocultural millor que les falles a on les persones independentment de l’edat es troben com en casa. Mentre no siga un inconvenient per a ningú, m’agradaria seguir enriquint-me en companyia de les noves generacions i posats a demanar sols cal ser responsables.

No sabia que les falles eren tan importants. Gràcies per fer-me la pregunta.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.