Victor Ramis, de la Falla Baix la Mar: «No creguérem que fóra reial, però sí, Falles 2020 anul·lades»

No creguérem que fóra reial, però sí, Falles 2020 anul·lades

Quan es va saber que les falles 2020 eren OUT, el primer que vaig dir és: «… Que em tornen els diners…», com un instint de supervivència. Després d’unes quantes hores d’assimilació i una pastilleta baix de la llengua, vaig pensar: » Xe…quina puta merda».

Passat un dia i desconcertat, vaig pensar en els càrrecs de la comissió: » …I si m’haguera passat això a mi…», pensar que ja acabes i de sobte… “vuelves a la casilla de salida”. Té collons la cosa, xe…

Passats uns dies t’adones que això no és qüestió de broma, totes eixes persones que basen la seua economia en el món de les falles, com són els indumentaristes, orfebres, coeters, xurrers, hostalers, músics, floristes, artistes…i sobretot penses amb els fallers i les falleres, que ens hem quedat en la mel als llavis.

Però no sols ens ha llevat la gran setmana de falles, també ens ha llevat l’esperat Dia del Faller, l’espectacular desfilada de carrosses, les presentacions, els divendres de casal, els dinars, els actes del 9 d’octubre, en fi, tot un any maleït i totalment injust per a un col·lectiu de persones de qualsevol edat, que no els importa cremar el present per fer-lo passat i així poder tornar a construir un nou futur.

Per tant, les falles sempre tindran un futur, motiu pel qual la gent fallera no ens podem rendir. El Covid ens ha posat a prova però no podrà amb nosaltres, en la nostra forma de ser, ni en la nostra cultura, ni en les nostres ganes de viure.

Cal tornar a començar el puzle que un dia es va trencar. Junts, fallers i falleres, ho podrem aconseguir, perquè tenim un deute amb els nostres avantpassats fallers, amb el nostre poble Dénia i amb la nostra cultura valenciana.

Junts tot serà millor, perquè duguem en el nostre ADN, mirar cap endavant i no fer-nos llagues del passat.

Les falles ho aconseguiran i que siga Baix la Mar qui faça rodar el món

Victor Ramis Ronda

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.