El passat dissabte 14 de gener es va realitzar l’acte de l’Encesa pels drets humans

La Falla Baix la Mar ha tingut l’honor de participar, el passat dissabte 14 de gener, en l’acte de l’encesa de torres, talaies i talaiots pels drets humans, que va tindre lloc al Palau del Governador del Castell de Dénia, de la mà de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA). L’acte es va desenvolupar en dues sessions, una de matí i una altra de vesprada.

En primer lloc, per Rosa Seser, com a Presidenta d’IECMA, es va fer una explicació detallada del sentit de l’encesa que anava realitzant-se al llarg de la costa mediterrània; a continuació es va fer lectura per la nostra Fallera Major Mar Moncho Roselló, del manifest d’amnistia internacional, perquè enguany l’encesa es feia per a donar llum a totes les persones que posen en risc les seues vides fugint de la desesperació, la violència i la injustícia.

Durant el matí, va ser Rosa Seser i Lidia Peris, les encarregades d’encendre bengales de fum de color, que van ser perfectament visibles, per a acabar cantant Viatge a Ítaca de Lluís Llach i El Vell Montgó, de Paco Muñoz.

A la vesprada es va repetir el mateix ritual, aquesta vegada va ser Josep Miquel Bolufer “Surdo” l’encarregat d’encendre una bengala de llum que, des del Palau del Governador, va il·luminar el cel, fins a una mar que vigilava calmada.

Cal dir que per a nosaltres ha estat tot un privilegi participar en un acte d’aquesta natura i reivindicar el dret de les persones als seus drets fonamentals consagrats en la Declaració Universal de Drets Humans, denunciant la calamitat de les violacions dels drets humans bàsics. Des d’aquestes línies volem agrair a IECMA, haver comptat amb nosaltres per a dur a terme un esdeveniment d’aquesta natural.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *