Alex García Lechiguero: «Una altra manera de sentir les falles»

Quan em van preguntar què eren per a mi les falles, no ho vaig dubtar ni un segon.

Per a mi les falles són carrosses, presentacions, plantà del monument  i el moment de la cremà, però no des del punt de vista de festa, sinó des de la seua part més artística.

Els que em coneixen, saben que no sóc molt de vestir-me de faller i fer passacarrers, però això no significa que no visca les falles amb la mateixa intensitat que la resta.

Des de ben menut, m’han ensenyat a viure les falles des de la seua essència, la creació des de zero d’eixe art que són les falles, que naixen amb el seu destí ja escrit, i no és un altre que fer-nos gaudir del seu color i del seu atractiu durant uns dies per acabar consumides per la bellesa de les flames.

He crescut entre fustes, martells, suro i pintures de tots els colors i he aprés el que significa l’amistat, el treball en equip, el compromís, l’esforç i sacrificar hores de son perquè tot lluïsca el millor possible i si a més a més ens donen un bon premi, millor que millor.

Recorde les visites als tallers dels artistes fallers, i com d‘un tros de suro, cartó i fusta, poden crear eixos monuments que engalanen els nostres carrers en el mes de Març, el mes per excel·lència dels fallers.

Però eixos monuments, són només la punta de l’iceberg de tot el que comporta un exercici faller. És la recompensa a tot un any de feina, en el que participa molta gent i on tots som importants.

En aquests moments, ja hauríem d’estar sentint l’olor de pólvora, gaudint de les festes abans de les falles que ambienten els carrers i ens preparen per a la nostra festa, però enguany tampoc podrà ser. Però tornaran i tornarem a gaudir del color, de l’art i de tot allò que la falla representa.

Alex García Lechiguero

Faller Baix la Mar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *