Andreu Ivars Guntiñas, de la Falla Baix la Mar: «Les Falles són l’amor de la meua vida»

L’amor de la meua vida

La gent que em coneix sap gairebé que un dels meus primers amors va ser la falla Baix La Mar, i aquest amor s’ha anat fiançant al llarg del temps. Tenia tres mesos quan em van apuntar a la falla gràcies als meus cosins i tios, pel que es veia era cosa de soles un any, ja que a Miguelito l’havien tret president infantil, en canvi l’any següent trauen a la meua cosina Núria i al pròxim a mon tio Miguel, aleshores era evident que calia quedar-me. Amb quasi quatre anys els meus pares em pregunten si volia continuar a la falla, la resposta va ser clarament afirmativa.

Al llarg dels anys vaig conèixer a gent extraordinària que s’han convertit en els meus amics i companys de batalletes, perquè la falla al cap i a la fi és família. Sempre recordaré les vegades que ma mare em deia que no anava a ser president, ja que als meus pares no els agradava tant la falla com ara, fins i tot recorde quan em va traure Vicent i el primer que li vaig dir va ser si ma mare era conscient. Sempre estaré agraït a totes les persones que em van acompanyar en aquell meravellós any que guardaré dintre del meu cor.

Quant a sentiment està clar que tinc un vincle molt fort amb aquesta falla i amb la seua gent. Els dies de plantà, els nervis abans dels premis, les grans celebracions i càntics baix de l’ajuntament són els moments més especials per a mi. Us mentiria si diguera que no vull que la meua falla guanye sempre, però al llarg dels anys m’he donat conte que aquest sentiment que arriba a Març no el canvie per res.

En l’actualitat ens trobem en un moment una mica crític per al món en general, on la cultura ha patit la que més, i cal que isquem el més aviat tots junts. M’agrada vorer que a poc a poc comencen a haver més actes i dinades falleres, però sempre mantenint les normes sanitàries que tant ens han remarcat durant aquests quasi dos anys. Estic segur que les falles de Dénia se celebraran aquest Març, quan toca, i de segur que les agafarem amb més força que mai.

Remem contra vents i tempestes,

Visca la Falla Baix la Mar.

Andreu Ivars Guntiñas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.