Comunicat dels Socialistes de Dénia sobre la vacunació de la Regidora de Sanitat , Cristina Morera

Hui s’ha fet públic, en un mitjà de comunicació, que la regidora de Sanitat i Benestar Social de l’Ajuntament de Dénia, Cristina Morera, va rebre la vacuna contra la COVID-19 el passat 12 de gener, dins del procés de vacunació que es va dur a terme en eixa data en la Residència Santa Llúcia.

 

Fetes les indagacions pertinents per part del grup municipal del PSPV-PSOE i de l’executiva local, volem deixar constància de com van succeir els fets, que han sigut confirmats pel Departament de Salut Pública de Dénia:

 

– La regidora Cristina Morera va rebre a última hora de la vesprada la telefonada del director de Salut Pública de l’àrea perque ajudara el personal de vacunació desplaçat a la residència a trobar unes altres persones que pogueren aprofitar les dosis sobrants; en cas contrari, haurien de ser llançades al fem.

– L’edil va fer les gestions oportunes i es va desplaçar fins al centre de dia, on estava habilitat el punt de vacunació, amb les persones, majors de 65 anys o amb malalties de risc, localitzades per a ser vacunades.

– A última hora, una de les voluntàries va rebutjar, per indicació mèdica, el tractament.

– I aleshores es va demanar a la regidora que fora ella la receptora de la darrera dosi sobrant per a no malbaratar-la.

 

Tant la regidora com l’alcalde i secretari local del PSPV-PSOE, Vicent Grimalt, han sol·licitat al Departament de Salut Pública que emeta un informe clar sobre els fets i els criteris que es van seguir per a contactar amb la regidora de Sanitat i oferir-li a ella, en última instància, la dosi sobrant de la vacuna. El cap del servei ha confirmat la versió de la regidora i s’ha compromés a redactar i enviar a la Conselleria de Sanitat l’informe pertinent, de la qual cosa ja ha sigut avisada la consellera mateixa, Ana Barceló, i la secretària autonòmica, Isaura Navarro.

 

Per tant, des de l’executiva local considerem que el cas, si realment és polèmic i es va procedir de manera irregular, ja està sent investigat per les instàncies competents: el Departament de Salut Pública i la Conselleria de Sanitat.

 

Per la seua part, la regidora Cristina Morera ha manifestat la seua disculpa, per si la manera d’actuar va ser errònia, tot i que «en cap cas, hi va haver mala fe o voluntat d’aprofitar el càrrec per a obtenir un privilegi. Em vaig limitar a seguir les instruccions de les autoritats sanitàries en tot moment i valorant com a correcte el criteri de no perdre’n dosis, que vaig entendre que formava part del protocol establit per al procés de vacunació».

 

De fet, ha afegit Morera, «vaig ser l’últim recurs, ja arribada la nit, per a no haver de llançar al fem cap dosi. Jo estava allí perquè em van demanar ajuda per a localitzar gent prioritària per a la vacunació i van considerar que vacunar-me era millor que deixar perdre la dosi». «A més, el primer que vaig fer, quan em van demanar ajuda, va ser assegurar-me que els col·lectius de risc de la ciutat, sanitaris, personal sociosanitari, residents de Santa Llúcia, estaven ja vacunats».

 

La regidora ha posat també a disposició de l’alcalde la seua acta de regidora i la possibilitat d’abandonar les seues competències si així es considera o si des del PSOE es decideix la finalització d’un expedient de baixa de militància.

 

Tanmateix, a l’espera de les conclusions de l’informe de Salut Pública, ni des de l’executiva ni des del grup municipal es prendrà de moment cap decisió sobre el manteniment al seu càrrec de la regidora Cristina Morera, que, especialment en els mesos durs de la pandèmia i al front de dos delegacions tan sensibles com Sanitat i Benestar Social, ha desenvolupat una feina impecable i molt valuosa en moments crucials.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *