Desperta l’interès per conèixer la historia i el patrimoni de la comarca en el cicle Passejant la Marina

El passat cap de setmana arrancà amb força el 1er Cicle Passejant la Marina: “De terra endins de mar enllà”: un programa de conferències i rutes guiades basades en la història i el patrimoni comarcal organitzat per la MACMA i la Seu Universitària de Dénia. La primera jornada se celebrà divendres a la Seu Universitària de Dénia de la mà del professor i historiador Ricard Llompart amb una ponència on s’abordà el període de les Germanies; una etapa històrica tan convulsa com fonamental dins la història de la Marina Alta amb el trencament de la coexistència entre cristians i musulmans. Un marc introductori que fou l’avantsala de la ruta de dissabte següent, la qual recorregué Dénia, el Verger, els pobles de la Rectoria i Beniarbeig encapçalada i guiada per l’arqueòleg Josep Marqués.

Des de la MACMA es valora molt positivament l’èxit de la convocatòria ja que es tracta d’un projecte vertebrador on paisatge i història s’agermanen per tal de legitimar la vàlua del nostre territori. Cal recordar que la participació a les jornades és gratuïta i que tant des de la Seu Universitària de Dénia com des de la Mancomunitat Cultural s’anima tants als estudiants especialitzats en l’àmbit com a la resta de la població de totes les edats a que participe en aquest programa que ja contempla noves dates. Si més no, cap a la tardor, els dies 19 i 20 d’octubre s’abordarà el llegat morisc a l’interior de la comarca per parlar d’un dels capítols més foscos de la història de la Marina Alta, l’expulsió dels moriscos del 1609: consegüentment, l’itinerari recorrerà els termes de la Vall d’Alcalà, la Vall de Laguar i Dénia.

Un cicle, en resum, per passejar la comarca i redescobrir-la amenament per mitjà d’aquells episodis històrics que han forjat el nostre passat i alhora condicionat el nostre present.

Deja una respuesta