El Calendari dels Brillants prepara ja l’edició de 2019

El passat divendres tingué lloc a Ondara un dinar de germanor entre els col·laboradors i col·laboradores del Calendari dels Brillants i els membres de la MACMA per tal de celebrar l’èxit de l’edició de 2018, així com per abordar la propera edició d’aquest veterà almanac que ja ha sobrepassat les tres dècades d’existència. Pel que fa al paper de la MACMA –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta–, s’ha de dir que l’entitat decidí fer-se càrrec fa ja huit anys d’aquesta consolidada publicació per tal de recolzar la iniciativa i refermar-ne la trajectòria. En aquest sentit, Vicent Grimalt, President de la Mancomunitat, en la seua qualitat representativa dels municipis de la comarca, valorà durant l’acte la transcendència del calendari, així com el talent i esforç dels escriptors i escriptores que any rere any hi col·laboren.

Per la seua part, Joan Josep Cardona, coordinador, propietari i ideòleg del projecte, aprofità l’avinentesa per valorar també  l’enginy i implicació de les firmes que aporten els articles que li donen al calendari el seu caràcter únic. I és que el Calendari dels Brillants no ha deixat de créixer i assolir més i més ressò, sense oblidar la creixent qualitat i capacitat d’anàlisi dels articles que s’hi publiquen, tal com assenyalà Cardona en la seua valoració del veterà almanac. Entre les novetats que ha suposat l’exercici editorial de 2018, d’altra banda, cal destacar aspectes com l’augment dels punts de distribució –s’han afegit llibreries d’Alcoi, Xàtiva, Novelda, Barcelona i Tarragona– o el fet d’haver pràcticament exhaurit en vora un semestre el tiratge del calendari.

En resum, nous estímuls per consolidar la trajectòria del Calendari dels Brillants, el qual ja ha encetat el procés de treball per a l’edició de 2019: una trenta-dosena edició que serà un nou capítol per a un projecte cultural i editorial únic dins el nostre àmbit lingüístic.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *