El llibret de la Falla Baix la Mar porta per título «Una altra mirada»

Enguany, el llibret de la Falla Baix la Mar porta per títol, una altra mirada. Un llibret on les dones parlen i ens conten com és la seua vida i com desenvolupen la seua professió. La presentació del llibret va tenir lloc el passat 24 de febrer a la Casa de la Paraula de Baleària, i que va reunir a un nombrós públic. La portada del llibret és obra de l’artista ANGIE PÉREZ, qui ens mostra una imatge delicada d’una dona, amb el cor format amb ocells que la conviden a viure lliure. Aquesta delicadesa no ha de portar-nos a engany, perquè no exclou en cap moment fortalesa, seguretat i voluntat autònoma per a seguir endavant. A més a més, si observen les lletres del títol, veurem que cada paraula acaba amb una “A” invertida, que constitueix un símbol matemàtic que significa “per a tot”.

Quan ens endinsem en el llibret trobarem una part fallera i una altra de col·laboracions. Nosaltres, hem volgut lligar les deus utilitzant, com a títol de la part fallera, noms en femení. Per això al President li han titulat, la valentia, a la Fallera Major, la lluita, al President Infantil, la llibertat i a la Fallera Major Infantil, la igualtat. Una ullada al passat, ens porta a les falles 1994, on la Fallera Major Rosa Maria Ivars Llopis, ens regala la Fama, i acaba aquesta part amb les fotografies de les Falleres Majors de Dénia i la nostra representant a la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil, Aitana Montero, acompanyades d’un poema del poeta Jaume Pérez Puig. La segona part, l’hem titulada “mirades” i en ella trobarem articles de la periodista Clara Giner, la viticultora Mara Bañó, l’àrbitre Ainoa Martín, l’atleta Aina Fornés, la política Cristina Morera, la policia local Eva Gadea, l’arquitecta Davinia Catalá, la música Maite Agulles, la farmacèutica Mariana Salvá, la metgessa Carol Ramos i la magistrada Esther Rojo.

La periodista i poetessa Françoise Crespo ens ha regalat dos poemes, el primer, una creació específica per al llibret de la Falla Baix la Mar, Només et demane. El segon, No sap estimar, contra la violència de gènere i masclista, forma part del seu llibre de poemes Estar, Sentir i Viure.

A més a més, totes les fotografies de la segona part del llibret han sigut realitzades pel faller César Roa Martínez, un pilar fonamental en l’elaboració del nostre llibret 2019.

Des de la Falla Baix la Mar volem agrair a totes les persones que amb el seu esforç i dedicació han col·laborat amb nosaltres i que han fet realitat UNA ALTRA MIRADA.

CRIDA, PREGÓ I SOPAR DE GERMANOR

El passat dissabte 2 de març, la Falla Baix la Mar va acudir als actes de crida de les Falleres Majors de Dénia i pregó del Faller Antonio Vargas, que van tenir lloc a la plaça del Consell i que marquen l’inici de la nostra festa per excel·lència, les Falles. Des d’aquestes línies volem manifestar el nostre agraïment a les Falleres Majors de la Ciutat per les emotives paraules que van dedicar a la Falla Baix la Mar.

El sopar de germanor que va tenir lloc a la carpa ubicada a l’esplanada de Torrecremada, va ser molt intens i allí vam arreplegar premis tan importants com Primer Premi de Presentació Infantil “Tots de Festa”, obra de l’artista Maria Rosario Guardiola Hostalrich, millor presentadora infantil, per a Alejandra Pastor Gavilà, Tercer Premi de Presentació Gran “Efímer” , obra de l’artista Laura Oltra Gil i segon premi de presentadora gran, per a Gema Baeza Ibáñez. Vaja per davant el nostre agraïment a totes aquestes dones que amb les seues creacions i interpretacions ha deixat petjada en la història fallera. Així mateix, moltes gràcies a la delegació d’artística de la Falla Baix la Mar que amb el seu esforç i dedicació han materialitzat les idees de les nostres artistes.

DINAR DE PERGAMINS

 

Diumenge 3 de març, el casal de Baix la Mar al carrer del Pont va ser testimoni d’un dinar que tenia per finalitat celebrar que arriben els dies grans pels quals portem treballant tot un any. Així que no hi ha una millor manera de fer-ho que amb una putxero que va servir per a temperar el cos desprès dels excessos del sopar de germanor. Aquesta vegada la cuina ha esta a càrrec de Vicent Ivars, Mari Hostalrich i Maria José Hostalrich. En acabar el dinar es va fer l’entrega oficial del pergamí als nostres càrrecs 2019 així com entregar als nostres fallers i falleres dels distintius que acrediten la seua trajectòria. En tan sols uns dies els nostres monuments estaran al carrer, mostrant-se al vent, imponents i recordant-nos perquè som immaterials.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.