Els versos de María Ibars acaronen a Aida Gavilà com a Fallera Major de Dénia


El divendres va ser el torn de la fallera major de Dénia 2023, Aida Gavilà Gómez, i la seua cort d’honor, la senyoreta Nerea Gamero Pereira. Les autoritats i càrrecs fallers es van donar cita a la plaça del Consell, on va començar el passacarrer fins a l’auditori del Centre Social acompanyats per l’Agrupació Artística Musical de Dénia.

Abans de l’acte, totes les entitats convidades van poder posar en el photocall instal·lat a l’entrada de l’auditori amb la protagonista de la nit, que brillava amb el seu vestit oficial color roig gerani.

Els fallers Juan Céspedes i Rafa Soler van ser els encarregats de donar forma a l’acte, que va tindre com a fil conductor els versos de Maria Ibars, quan es compleixen 130 anys del seu naixement i a les portes de la celebració del seu any, ja que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha establert que 2024 serà l’any Maria Ibars.

El president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, va rebre a l’escenari a la cort d’honor i a Aida Gavilà, que pujava acompanyada per l’alcalde, Vicent Grimalt, i dos policies locals vestits de gal·la.  Va ser precisament Grimalt qui va dirigir unes paraules a Aida, recordant especialment el moment de la cridada per a informar-la de què era la nova fallera major i les dues vegades que es va tallar la comunicació telefònica. L’alcalde de la ciutat li va fer entrega del seu nomenament oficial com a fallera major de Dénia 2023.

A continuació, Aida va escoltar atentament les paraules de Pasqual Herreros, el seu exaltador. Periodista i faller, Pasqual va parlar d’Aida i de la seua cort amb molta estima, despertant, a parts iguals, llàgrimes i somriures.

Com es tradicional, Aida va rebre l’estima del món faller de Dénia i del País Valencià. La primera en pujar a l’escenari va ser Safir Malonda, fallera major de Dénia 2020-2022, en el seu comiat com a màxima representant de les falles de Dénia després d’anys especialment intensos.

A més dels representants de les 11 comissions falleres de la ciutat, el regidor de festes i representants de la Comissió de Festes de la Mare de Déu i de la Federació de Moros i Cristians, van ser moltes les festes valencianes que van estar presents a una nit tan especial.

Elda, Oliva, Sant Vicent del Raspeig, Sogorb, Elx, Sant Joan d’Alacant, Jumilla, Borriana, Gandia, Sueca, Xàtiva i Torrent van ser les juntes locals que van a assistir a l’acte. Les pleitesies a la fallera major de Dénia les van tancar la dama d’honor de la Bellea del Foc d’Alcant, Beatriz Moya, i la fallera major de València 2023, la senyoreta Carmen Martí Carbonell.

Una nit inoblidable per a Aida i la seua cort d’honor que marca el començament del calendari de presentacions falleres 2023.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *