Falla Baix la Mar: Tornarem a eixir al carrer, estem preparats!

A hores d’ara, si la covid no haguera arribat a les nostres vides, l’activitat de la Ciutat es trobaria a la desfilada de carrosses. Trobem a faltar tantes coses de la festa i ens dol tant aquesta absència que les paraules no són suficients, mai ho són, tan sols omplin un silenci que dura ja massa.

Potser és el moment de ser pro actius, que aprofitem aquesta aturada per a valorar allò que tenim i el que podem mostrar al món. Desprès de tot, si n’hi ha un tret propi de la nostra idiosincràsia és que som com l’au fènix, ressorgim de les nostres cendres, i ho fem cada any. Hem viscut moments difícils i sabem navegar. A més a més, el gran potencial de la nostra falla, sense dubte, és la seua gent, mariners i marineres que saben remar contra vents i tempestes.

Som afortunats i una mostra de la contribució de les falles de Dénia a engrandir la desfilada de carrosses es pot trobar a l’espai de l’establiment Ale-Hop, al carrer Fora-mur. Una exposició organitzada per Junta Local Fallera que recull imatges, objectes, formes i propostes des de 1903 fins a l’actualitat. Animem a tothom a visitar aquesta exposició que ens recorda que no sempre les coses han estat fàcils però podem agafar aire i seguir, fent-ho de la millor manera perquè tenim els ingredients i ganes ens sobren.

Parlem doncs, de persones, millor encara, parlem d’artistes, perquè sense els seus dissenys, les seues idees i unes mans que donen el toc de qualitat a tot el que toquen res seria el mateix. El passat divendres, Junta Local Fallera, va rendir emotiu i merescut homenatge a artistes carrossers de Dénia i nosaltres en tenim un bon grapat. L’escenari del centre social va rebre a Vicent Ivars Hostalrich, qui ha realitzat principalment carrosses infantils, aportant la seua visió a la festa i aprenent dels mestres que l’han precedit; Sergio García Signes, un mag de l’art, home tranquil que encisa amb tot el que fa, amb una capacitat impressionant per a crear i sorprendre a cada moment; finalment, el mestre de mestres, l’artista carrosser més llorejat de la història de les carrosses de Dénia, va marcar una època i un estil, com bé va dir el Secretari de Junta Local Fallera de Dénia, les seues creacions tenen personalitat pròpia. Així és, perquè sols en mirar-les es poden reconèixer les seues formes elegants. L’auditori del Centre Social es va posar en peu per a rebre a aquest artista mariner, més d’un minut per a ovacionar-lo no és res en comparació a tot allò que ell ens ha regalat a nosaltres, perquè ha creat una escola, ho ha fet amb mestressa perquè ell és un artista en majúscules. Tenim motius per a sentir orgull, així que estem preparats per a seguir.

Finalment, felicitem Junta Local Fallera per dur a terme aquests actes així com a les comissions denieres que cada any, de la mà dels artistes trauen amb gran esforç les seues obres al carrer per a gaudi de tothom.

Deja una respuesta