PSPV- PSOE «Obrim el centre… a les persones: LA FOTO»

Podríem tornar a insistir en què la pandèmia i les exigències de la desescalada per a la reobertura econòmica van detonar el tancament, ja programat i reflexionat, del carrer del Marqués de Campo.
Podríem insistir en què el model socialista de ciutat passa per guanyar espais per a les persones; que el carrer principal de Dénia fa temps que està envoltat per uns altres vials peatonalitzats durant els darrers anys (també per governs d’uns altres colors); que el tancament al trànsit n’era l’evolució lògica en aquest procés progressiu de recuperació del centre urbà.
Fins i tot, podríem tornar a recordar que tenim 3.000 places públiques i gratuïtes d’aparcament, a pocs minuts a peu de Marqués de Campo; i pàrquings privats a 500 metres.
I ja, entrant-hi més en matèria administrativa, podríem explicar el seguit d’estudis, informes, plans de dinamització econòmica, programes de desenvolupament de la Dénia «smart» (ciutat intel·ligent), projeccions de desenvolupament urbà, etc, que s’han remés al Síndic de Greuges i que n’han motivat l’arxiu de l’expedient obert arran d’una queixa ciutadana pel tancament del carrer. Aquesta decisió no vulnera cap dret ni llibertat, conclou el defensor del poble.
Podríem rematar aquest article repetint que el govern de Dénia ha fet seus el Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i que l’Objectiu 11 parla, precisament, de treballar per ciutats i comunitats sostenibles.
Però de vegades, enmig de les polemiques creades interessadament, les paraules sobren (o semblen inútils en un context de negació del diàleg), però les imatges ho diuen tot.
LA FOTO d’un Marqués de Campo de voreres transitables; terrassetes de bars plenes i, alhora, segures; exposicions al carrer; passejos tranquils a l’ombra dels plataners; entrades i eixides als establiments comercials… LA FOTO d’un Marqués de Campo que ha guanyat vida i ha perdut sorolls, fum i tones de ferro -ara que per fi la vida, amb les precaucions necessàries, hi pot tornar-, és la millor carta de presentació del procés de recuperació de l’espai urbà que du a terme el govern de Dénia.
Obrim el centre, sí, però per a les persones.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *