La Falla Saladar dona inici a les celebracions del 50 aniversari amb un gran esclat de carcasses al barri

La Falla Saladar va donar inici a l’exercici del 50 aniversari amb un esdeveniment carregat d’emocions, il·lusió i records. 50 coets anunciadors van ser encesos per tal de commemorar l’inici de la festa fallera que segueix batejant en el cor dels saladers, després de tant d’anys.

L’esdeveniment que va tindre lloc el passat diumenge al districte, va començar amb el nomenament dels càrrecs de l’exercici 2015/2016. José Vicente Cholbi Ivars, va ser nomenat President del districte, Inés Alacreu Roselló, Fallera Major i els xiquets, Itziar Rosalen Ahuir i Raúl Chacón Gavilà, Fallera Major i President de la comissió del saladar.

A continuació, i com a sorpresa dels assistents, els familiars de ‘La Tia Vicenta’, Rosa Maria Fornès Masià, rebesnéta, i Antonio Fones Venega, el seu nét, van descobrir la placa commemorativa que donà des d’aquell instant el nom del casal Faller ‘Tia Vicenta’.

La comissió va voler que la llar fallera s’anomenés com aquesta senyora, perquè molt de temps enrere quan la falla començava a brotar al barri, va ser ella qui cedí molt gentilment part de la seua pròpia casa perquè els fallers tingueren un lloc on poder reunir-se. Aquesta va ser també testimoni del primer monument plantat al barri, on Alfredo Montero, va voler recrear l’escena de l’escut de la falla, la granota, la uela asseguda al balancí i la pluja. La iaia era la tieta Vicenta que va ser molt contenta de veure’s reflectida.

Amb aquesta història contada en el primer acte de celebració de l’aniversari i fent una ullada temps enrere, els assistents sentiren el sentiment faller del barri allí present.

Acabat l’acte d’inici, va ser el moment d’encendre les 50 carcasses, la Fallera Major i el President Infantil de l’any 1967, Rosa Flor Perelló i José Argudo, junt amb els representants de l’exercici 2015/2016 van ser els encarregats de donar inici a les 50 carcasses. Un moment molt espectants, al qual, els fallers i els curiosos van estar molt atents.

En finalitzar, i com ja és tradició, es va procedir a dinar al casal faller, una exquisida fideà elaborada per l’amic de la comissió Paco Arnau.  

aniversario-diana-9 diana-aniversario-3 diana-aniversario-1 diana-aniversario