L’Ajuntament de Dénia crea el premi a la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en les falles

Amb l’objectiu d’incentivar, promoure i potenciar la igualtat entre dones i homes en l’àmbit de les falles, l’Ajuntament de Dénia ha creat el premi a la promoció de la igualtat. El guardó, dotat amb 200 euros i un banderí acreditatiu, es lliurarà per primera vegada en les Falles del 2017.

Per a l’atorgament del premi es valoraran tant el conjunt de l’activitat de les comissions falleres (publicacions en mitjans de comunicació, actes públics i/o institucionals, pàgina web i documentació escrita com el llibret o les invitacions) com el monument faller que planten –lema, crítica i escenes- tant la falla gran com la infantil.

Els criteris que es premien són la promoció de la igualtat entre dones i homes i la no discriminació per raó de sexe, la utilització de llenguatge no sexista i la participació de dones en els càrrecs de la comissió. Els tres aspectes seran avaluats per igual, fins a 10 punts cadascun, i es traurà la puntuació global amb la mitjana dels tres.

Per a optar al premi, les comissions interessades tenen fins a l’1 de març de 2017 per a presentar un dossier amb l’activitat fallera i detallar la composició dels òrgans de representació i administració de la falla.

El jurat està integrat per la regidora d’Igualtat, un representant del Consell de les Dones de Dénia, la regidora de Festes, la regidora de Normalització Lingüística i una persona del departament municipal d’Igualtat.

El lliurament d’este I Premi a la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes tindrà lloc el 17 de març de 2017 en l’entrega de guardons de les Falles de Dénia.

Les bases íntegres del premi es poden consultar en la pàgina web de l’Ajuntament de Dénia (www.denia.es).

crema falles 2