Lliurament dels XXVII Premis de la Tardor

El passat divendres es va celebrar l’acte de lliurament dels XXVII Premis de la Tardor a la sala Jauja de Baleària, fent un especial reconeixement a Miquel Pérez per la seua trajectòria cultural arreu el territori valencià, i a Fundació Baleària per la seua important aportació cultural, social i ecologista en els territoris on opera, entre ells la Marina Alta.

La vetlada va començar amb una actuació d’acrobàcies aèries a càrrec de l’agrupació Tonyines de la Marina Social Club, en l’interior de l’Estació Marítima i poc després va començar l’acte de lliurament, el qual va comptar amb figures destacades de la cultura, i representants polítics de la comarca, així com el president de les Corts, Enric Morera, la secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó, o el diputat provincial Gerard Fullana, entre altres.

La presentació va ser a càrrec d’Eva Ronda, regidora de Compromís, i Antonio Cuartero, històric militant i membre de l’executiva local, els quals van definir els Premis de la Tardor com una raó per a “reconèixer la valentia, la valia, el treball i la voluntat de presones i col·lectius del nostre territori divulgant, promocionant i construint cultura, societat, ecologisme, esport i en definitiva, humanisme”, i van afegir que “entre altres coses, la pandèmia ens ha ensenyat a valorar la vida, la cultura, la música, la col·laboració social i l’activitat, valors que d’alguna manera simbolitzen els premiats d’esta edició”.

La presidenta de l’IECMA i patrona de la Fundació Baleària, Rosa Seser, va ser l’encarregada de dedicar-li unes paraules d’homenatge a la fundació en el lliurament del premi col·lectiu, després també d’una projecció que repassava visualment la seua activitat i en què van intervenir representants d’associacions catalanes, algerines i balears que treballen amb l’organització en eixos territoris. Adolfo Utor, president de Baleària, va tindre també unes paraules d’agraïment pel premi i va destacar el paper de responsabilitat social, emocional i econòmic que exerceix la fundació.

Per la seua part, Ricard Pérez, històric gerent i actual president de la fundació, va arreplegar el premi de mans del regidor Rafa Carrió, acompanyat d’alguns patrons i de Sandra Pilato, actual coordinadora; i va agrair el premi definint-lo com “un al·licient que ens motiva a treballar i complir amb responsabilitat, ens dona reputació i que ens farà transmetre els nostres valors a la societat amb més autoritat”.

Després d’aquest, va arribar el torn del Premi individual “Tomàs Miquel Perelló” al músic Miquel Pérez, “per la seua extensa creació i producció artística versàtil, per la seua difusió de la música i la literatura en valencià per tot el territori i per la seua col·laboració posant en valor la música culta i popular, junt a altres figures representatives de la cultura, com ara Pep Botifarra, Tomàs Llopis, o Joan Castejón, entre altres”. Va ser, justament, l’artista Joan Castejón qui li va dedicar unes paraules d’estima a Pérez, emfatitzant eixes especials col·laboracions, com va ser el projecte Melodemodomíes, amb les quals “hem recorregut totes eixes Ítaques”.

 

Després d’un emotiu vídeo dedicat al premiat, aquest va pujar a l’escenari a recollir el Socarrat de mans del secretari local de Compromís, Agustí Espí, i va realitzar un emotiu discurs recordant moments de la seua infància a Dénia, la seua història i anècdotes amb la guitarra, així com destacant a personatges importants de la música, com Vicent Ballester, amb qui va treballar i aprendre durant eixe camí; i dedicant-li el premi a la seua família, companys i, en especial, a la seua parella, la també música Maria Moreno. A continuació, va fer una mostra del seu valor com a artista, interpretant la cançó de Vinyes Verdes de Lluis Llach i animant al públic a cantar amb ell.

Per últim, el president de les Corts, i de Més-Compromís, Enric Morera, va pujar a l’escenari per a assenyalar la importància històrica del col·lectiu de Compromís i d’aquests premis per a la cultura i el valencianisme. Espí va tancar l’acte amb paraules d’agraïment a tots els presents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.