Opinió Compromís per Dénia: “Al compàs del xaxaxà…Del xacaxà del tren”

“Al compàs del xaxaxà…Del xacaxà del tren”

Si la setmana passada el tema polític i les promeses eren sanitàries… aquesta setmana li toca a un altre dels grans temes polítics i reivindicacions històriques. Amb tots vostés….: La connexió ferroviària entre Dénia i Gandia!

Aquests dies assistim a un banquet de promeses electorals d’allò més innovadores, i com ells diuen, d’allò més “serioses”, però que a nosaltres que voleu que vos diguem, no ens fa més que riure. Són propostes que semblen noves, però no deixen de ser proposades en clau electoral… A veure quin dels grans partits que ha capitanejat el govern central i que no li ha donat la gana fer res durant dècades des de l’Estat respecte al Tren Gandia-Dénia presenta ara la solució més bonica al àmbit autonòmic. Parlant mal i prompte… a veure quin dels dos la té més gran.

 

D’una banda, apareix Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant, i que, clar, serà el pròxim candidat a la presidència de la Generalitat pel PP, afirmant que el seu organisme realitzarà un tramvia que connectarà Dénia i Gandia, afirmant que aquesta solució és “urgent i necessària”, perquè “ens hem cansat d’esperar la del Govern d’Espanya”, al·ludint al projecte del Tren de la Costa que no arriba mai.

Sí, estem d’acord en part senyor Mazón, necessitem una solució urgent i necessària perquè el govern no fa res. Però és que no ho ha fet ara amb el PSOE, ni ho ha fet quan tota la societat de la Marina i la Safor s’ha estat mobilitzant per a reivindicar-lo i governaven vostés el govern central. I si no recordem malament, també governava el PP en l’organisme que hui pretén salvar-los d’eixe abandó estatal socialista que descriu.

I després està, d’altra banda, el conseller socialista d’Obres Públiques de la Generalitat, Arcadi España, qui, després de l’anunci de Mazón, veu les seues cartes, i puja l’aposta, dient que la Generalitat “presentarà en les pròximes setmanes una proposta seriosa i viable” per a la connexió ferroviària esperada durant mig segle, com una prolongació de la xarxa de trens de rodalia i que podria funcionar com a TRAM i que “està molt avançat”. Arcadi España diu que la seua proposta sí que és factible, no com la de Mazón i que feia mesos que la GVA ho tenia planificat i que prompte anava a fer-se públic, tenint en compte que cal presentar una alternativa, davant l’absència de Tren per part del Ministeri que el seu mateix partit dirigeix a Madrid. Però a tot això, seguim sense veure feta realitat la connexió cap a Alacant que anava a estar complida a principi legislatura…Se’ns acumula la faena…

I és que resulta que 8.000 mil milions d’euros és el dèficit negatiu d’inversió del Govern d’Espanya des de l’any 2000 en el nostre territori, estem infrafinançats, marginats i sense transport públic. A la Marina Alta necessitem un servei digne, i no més serveis turístics pagats per tots nosaltres. El Tren Gandia-Dénia és una infraestructura essencial que l’Estat no està fent, i no necessitem més promeses buides del PP-PSOE, quan tenen la paella pel mànec perquè precisament han governat i governen en els Ministeris de l’Estat.

Per part nostra, respecte a la poca competència que tenim sobre aquest tema, hem estat reivindicant, exigint i pressionant a l’Estat a través del nostre únic diputat, any rere any, a través de les esmenes als pressupostos generals de l’Estat, exigint tots i cadascun dels anys i acordant amb el govern millores en el finançament de la nostra autonomia i de les inversions ridícules que es destinaven al projecte del Tren de la Costa. Exigint a través de mocions, reunions, manifestacions, condicionant el nostre vot als PGE…de 1000 maneres, en el dia a dia, que són les quals tenim a les nostres humils mans. Però sí, any rere any, i no sols un any abans d’eleccions, perquè estiga “fresquet” el tema per a la ciutadania. I de la mateixa manera hem fet amb Sanitat, mentre que per a la consellera Barceló sembla que li ve de nou el tema de les condiciones en les quals es troba l’hospital i la plantilla, i comença a prometre ara. Però bé, això és un altre tema i per a un altre dia.

En definitiva, no estem dient que no vulguem solucions. Només que no ens prenguen a tota la ciutadania per tontos. Senyor ciutadà, ciutadana…davant el dubte de creure’s una solució o no, pense QUAN i COM ha sigut formulada, perquè recorde… en temporada preelectoral tot sembla possible.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *