Opinió PSPV-PSOE “Porque yo lo valgo”, NO. Perquè coneixem i complim la Llei

Diu ahir el Partit Popular que l’equip de govern vol “entregar la titularidad municipal de la Residencia Santa Llúcia sin ningún tipo de consulta social y política”. I que ha sigut una decisió anunciada “a cosa hecha”. Dos afirmacions, tanmateix, que no fan més que evidenciar, una vegada més, l’escassa formació i rigor de les regidores i regidors del PP i que les declaracions precipitades, agarrant al vol un titular de premsa, desemboquen en manifestacions d’incompetència. Perquè exercir el càrrec de regidor és molt més que seure una vegada al mes al Ple i buscar la notícia fàcil.
Per a ser regidor, cal, sobretot, estar-hi informat, format, assessorat o, almenys, tindre la humilitat suficient de sol·licitar la informació pertinent abans de llançar acusacions sense fonament.
Si els edils popular s’hi esforçaren, sabrien o haurien pogut fer-ho fàcilment, que les gestions per a cedir les competències sobre la Residència Santa Llúcia, de titularitat municipal, a la Generalitat respon, simplement, a l’obligació de complir amb la legislació vigent en l’àmbit autonòmic respecte a les infraestructures sociosanitàries.
Concretament, la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, en la disposició transitòria primera, especifica que “la Generalitat, d’acord amb el que dispose el Pla estratègic de serveis socials de la Comunitat Valenciana promourà el procés de transferència progressiva a la Generalitat de les infraestructures i equipaments d’atenció secundària i dels serveis d’atenció diürna, d’atenció ambulatòria i d’allotjament alternatiu de l’atenció primària, de titularitat de les entitats locals”.
Però és que, a més, les actuacions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a promoure eixa transferència ja s’han iniciat i el passat 30 de novembre de 2020 es va rebre a l’Ajuntament de Dénia carta de la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema en què es sol·licita informació sobre la Residència Santa Llúcia, en el marc de l’estudi general de la situació dels centres residencials (atenció secundària) de titularitat municipal que s’està desenvolupant per a donar compliment a l’esmentada llei i “avançar en el traspàs d’infraestructures de competència autonòmica”. Entre unes altres qüestions, se’ns reclamava informació sobre la titularitat de l’immoble, la situació urbanística, el tipus de gestió i relació laboral amb el personal i una memòria econòmica del centre.
Els recordem, senyores i senyors del Partit Popular, que tenen accés al registre general de l’ajuntament per a estar-ne informats, en tot moment, de les sol·licituds que s’hi reben.
Aclarit aquest extrem, que el traspàs de competències sobre la residència a la Generalitat no és una decisió municipal, ni una decisió susceptible de ser consultada, sinó el resultat d’una regulació de competències molt necessàrias, també volem deixar molt clar des de l’equip de govern que aquesta possibilitat futura, sense terminis encara, ni cap concreció quant a les passes a seguir, no suposa cap amenaça per al centre, ni per a la ciutadania de Dénia, ni per al benestar dels nostres majors, ni per a la qualitat de l’assistència que hi reben. Perquè el caràcter públic de la residència continua garantit.
Els temps canvien, senyores i senyors del Partit Popular. I des de la responsabilitat política dels que ara governen s’avança en la regulació d’aspectes fins ara abandonats a l’arbitrarietat, i també als interessos, dels successius governs populars que durant dècades han desmuntat el sistema públic sanitari i de serveis socials.
Els temps canvien, senyores i senyors del Partit Popular, i cal estar-hi al dia. Ara, la ciutadania no tem que la Conselleria assumisca les competències que li pertoquen, com en el 2014, perquè el Partit Popular ja no governa la Comunitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.