Opinión Vicent Grimalt : Des de casa

Des de casa hem demostrat que es poden fer grans coses. Des del distanciament social imposat i necessari ens hem sentit més a prop que mai. Des de casa hem aprés a valorar allò que realment és important; a reflexionar sobre l’impacte de cada una de les nostres accions, com a societat i com a individus; a valorar i a agrair, sincerament, amb el cor, la feina que moltes persones, des de la primera línia, estan fent dia a dia per nosaltres. I des de casa, també, estem començant a construir el futur que seguirà a este present en què s’han detingut, d’una manera ben estraya, les nostres vides com les enteníem fins ara. Opinant, treballant, aportant-hi idees, col·laborant, reinventant, resistint… totes i tots estem donant-li forma a eixe endemà de l’últim dia de confinament que tots imaginem esperançats.

Des de casa, també, l’Ajuntament s’hi ha posat mans a l’obra per a garantir que en eixe endemà hi serem totes i tots amb oportunitats noves, reprenent projectes, fent renàixer la ciutat; amb recursos suficients a l’abast per a, en cap cas, donar-li espai a la desesperança. Tenim ja clar que 2 milions de la liquidació, molt positiva, del pressupost del 2019 s’invertirà en ajudes socials i per a les empreses, pimes i autónoms. Ara ens toca concretar les accions que es posaran en marxa, de manera immediata, perquè ningú es quede enrere. I en esta tasca comptem amb la col·laboració, inestimable i contínua des del principi de la crisis sanitària, del sector empresarial i turístic (CEDMA i AEHTMA) i de tots els partits amb representació al consistori (Compromís, Partit Popular, Ciutadans i Gent de Dénia, a més del PSPV-PSOE, al govern). I comptem també amb les aportacions que el conjunt de la ciutadania ens fa arribar per vies diferents: la millor radiografia de les necessitats que ara mateix són prioritàries i de les preocupacions respecte al futur que predominen. La pròxima setmana constituirem la comissió interdepartamental, amb representació política i tècnica, que treballarà en la concreció de les mesures d’ajuda a les persones i de reactivació de l’economia. Des de casa, a més, els treballadors i treballadores municipals continuen atenent el dia a dia d’esta situació i avançant la redacció i tramitació dels projectes que, una vegada superada la crisi, tornaran a posar-se en marxa per a continuar amb la transformació de la ciutat. Projectes que donaran feina, a empreses, a persones. Projectes que infondran vida nova a Dénia i l’aire de normalitat relativa que tots estem desitjant tornar a respirar.

Des de casa, ens esteu ajudant moltíssim. Estem ajudant moltíssim, i de manera decisiva, a frenar l’expansió d’esta amenaça global de la qual, segur, n’aprendrem moltes coses: la primera, la gran capacitat i valentia que tenim quan treballem junts. La segona, la necessitat de fer ja, seriosament, el canvi de mentalitat que ens permetrà viure en un entorn respectuós amb les persones i la natura privilegiada que ens acull en este món. El canvi de mentalitat que garantirà un futur. La corba comença a cedir, el ritme de contagis s’alenteix. Dénia destaca entre les ciutat que més bé ho han fet: el 96% dels habitants no hem eixit del nostre entorn residencial més pròxim, segons un estudi de Generalitat.
Per tot això, moltíssimes gràcies. Mantenim-nos alerta, quedem-nos a casa. I, quan toque, ens retrobarem als carrers per a reprendre la feina, celebrar bones notícies, homenatjar els que tant ens han ajudat i acomiadar com cal els que ens han deixat. GRÀCIES. NO PERDEM ELS ÀNIMS. AÇÒ TAMBÉ PASSARÀ.

Vicent Grimalt, alcalde de Dénia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *