Presentació i exaltació de Isabel Comes Guardiola com a fallera major de baix la mar 2024

El passat divendres 1 de desembre, l´Auditori del Centre Social de Dénia, s´omplia de gom a gom per tal de portar a terme la Presentació, Proclamació i  Exaltació de la Fallera Major 2024 de la nostra Falla, Isabel Comes Guardiola, i de la seua cort d´honor.

Davant d´un escenari presidit per un gran cor entrellaçat amb una àncora marinera, i rodejat de les nostres tradicionals estoretes velletes, EVITERN va anar prenent forma amb l´ajuda de la conductora de l´acte i presentadora, Neus Moncho Roselló, qui va demostrar al llarg de la nit la seua destresa per desenvolupar aquesta tasca en una nit tan especial, al poder estar tan a prop de la seua amiga, Isabel.

Ens deia Neus en la seua introducció: “Evitern, paraula probablement desconeguda per a moltes persones però, en un gran significat per a nosaltres com a falleres i fallers. Evitern fa referència a qualsevol cosa que té un principi però no un final “ “ L´inici de les Falles com a element fonamental de la nostra cultura festiva té les seues arrels en l´estoreta velleta”. I es que les Falles, com la vida, són “cremar, crear, imaginar, somniar i tornar a cremar. Començar, lluitar gaudir, celebrar i una vegada més, cremar”

Per a continuar l´acte, se’ns explicava que “dur endavant una festa com la nostra, no és tasca fàcil doncs has de saber donar continuïtat a les nostres arrels sense perdre mai l´essència que ens caracteritza. Els vent de la vida van fer que la teua barca trobés port a Baix la Mar” i fou aixina com es va donar pas al nostre President, Salva Alberola Arriza que va pujar a l´escenari per presidir l´acte.

L´escenari va començar a omplir-se de falleres, “dones que han nascut al nostre barri, altres que han trobat en aquest port la seua casa i totes juntes, han format aquesta Falla, el major dels seus patrimonis. Dones treballadores, valentes i incansables”. La Cort d´honor de la Fallera Major de Baix la Mar ja estava llesta.

Per poder completar el marc, sols ens faltava la presència de la nostra Fallera Major a la que Neus va dedicar boniques paraules: “Xiqueta meua, portes en el teu ADN el sentir de Baix la Mar”. “Que del carrer eres l´ama, fallera de bressol, estimes perfectament la nostra cultura i has format la teua personalitat al llarg d’aquests anys envoltada de salmitre”. “Per culpa teua, tinc el cor encès en flama, com les ones que per molt que s´allunyen per tocar terra, sempre tornen a la mar”. Així, Isabel va pujar a l´escenari travessant el corredor principal i envoltada per totes i tots aquells que l´estimen.

Com és tradicional, el nostre President, Salva, va fer la proclamació de Isabel com a Fallera Major 2024 de la Falla de Baix la Mar, imposant-li la seua banda acreditativa i lliurant-li la insígnia d´or de la nostra comissió. Alfredo Comes i Arnau Moncho van ser els encarregats de pujar aquestes dos joies a l´escenari junt amb el ram de flors.

De sobte, l´espai quedà envaït pel silenci i l´emoció. Els sentiments brollaren quan la fallera Victoria Garcia Gavilà es va alçar del seu seient per dedicar a Isabel sentides paraules escrites expressament per a ella. Paraules que Isabel de segur va escoltar amb atenció i atresorarà per sempre en el seu cor. Victoria, junt amb Neus i Isabel han creat un vincle d´amistat en la Falla que estan segures perdurarà en el temps, una amistat “Eviterna”

A continuació va ser el torn de les pleiteses. Isabel va rebre des del seu seient a l’Associació de veïns i veïnes de Baix la Mar, la Confraria de Pescadors i Mariners, els seus companys i càrrecs de Baix la Mar 2010, Arnau, Aida i Pep, al Regidor de Festes, Raül Garcia de la Reina i a la Bellesa de la Foguera del Carrer Sant Vicent d´Alacant

A més a més, ja a peu d´escenari, Isabel i Salva van rebre  a la Presidenta de Baix la Mar 2023, Carol Ramis, als màxims càrrecs infantils 2024, Claudia Ramis i Martí Moreno, i per últim, a la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho Roselló, acompanyada pel President de JLF. Destacar la importància per a la nostra comissió de rebre a Mar com a màxima representat del món faller a Dénia perquè com va dir Neus “no ens podem sentir més orgullosos de tu. En aqueta casa, ta casa, t´hem vist nàixer i créixer. La teua satisfacció també és la nostra. Arribes a aquest port amb el cor ple, amb pas ferm, sabent d´on eres i d´on vens”.

L´acte no podia finalitzar sense escoltar les paraules de la vertadera protagonista de la nit. Micròfon en ma, Isabel es va dirigir a tot el públic emocionada i orgullosa de estar en el més alt. Una satisfacció que es veia reflectida al seu somrient rostre que no deixava dubte de la seua felicitat.

Per últim, des de la Falla Baix la Mar, volem agrair a tot l´equip que ha fet possible aquest acte. Des del guió, a la música, el decorat, el protocol, la coordinació…sou un gran equip que sols sap fer grans obres. Enhorabona!

Deja una respuesta