Taller de mones i sopar a la Falla Baix la Mar

Divendres 8 d’abril el casal de Baix la Mar va celebrar la Segona Edició del Taller de Mones, que pretén fer arribar als més menuts, la importància d’un dolç tant típic en aquestes dates amb la pretensió que aquesta recepta es transmeta a les properes generacions. Hem d’agrair la col·laboració del Restaurant El Raset, qui ens va permetre coure les mones realitzades pels xiquets i xiquetes assistents, així com a la Fallera Elia Ballester, que va ser l’encarregada de donar una màster classe d’un producte tan típic de la nostra terra, el que va realitzar amb mestressa i saber fer.

També es va realitzar activitats per a la xicalla participant, amb pinta cares, que va realitzar amb molta gràcia la Fallera Laura Mallorquín. En acabar el taller, es va realitzar un sopar de recapte.

APUNTÀ: SALPEM

El passat diumenge 10 d’abril, la Falla Districte Marítim Baix la Mar va dur a terme la tradicional apuntà.  Aquest acte va estar dirigit pel Secretari General, Vicent Oltra, qui va fer lectura de l’acta de tancament de l’exercici i de les activitats realitzades des del seu començament a març de 2019. Seguidament, es va concedir la paraula a Cesc Llácer, Paula Pastor, Juan Vi Lull i Núria Ivars, que van emocionar a un casal ple de gom a gom. Des de Baix la Mar es va agrair als presidents i falleres majors del passat exercici, les tasques liderades i el resultat obtingut, havent mantingut les forces, la il·lusió i les ganes en els moments més durs i de major adversitat;  complint amb excel·lència l’encàrrec fet, inclòs més enllà d’allò que se’ls podia demanar. A continuació, es va sol·licitar la presència de la nova presidenta, Carol Ramis Ronda, qui comandarà la nau a nou port, presentant a les persones que l’acompanyaran en la travessia: Luca Garcia i Candela Marco, en els càrrecs infantils i Mar Moncho, com a Fallera Major. Tots ells van manifestar l’orgull de formar part de la comissió del Districte Marítim i la il·lusió de donar principi a una travessia plena de reptes, d’il·lusions i de moments únics. A més a més, es va comptar amb l’assistència de la Fallera Major Infantil de Dénia, Martina Gimeno, la representant a la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil, Alicia Guardiola, acompanyades del President de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

Desprès de l’exitosa apuntà, es va realitzar un dinar, arròs al forn en paella, preparat per Salva Llorens, Josep Miguel Bolufer (Surdo) i Ivan Llorens, que va fer les delícies de les persones assistents, que omplien el carrer del Pont. Recuperem el nostre espai, el carrer, el de la tertúlia, l’espai de totes i tots. La Falla Baix la Mar agafa amb força el timó per a arribar a unes falles més diverses, més igualitàries i inclusives. Tothom és benvingut.

 

Deja una respuesta