Balanç del 2023 Compromís per Dénia
Ens aproximem al final de l’any 2023 i, com és costum, Compromís per Dénia ha volgut fer una revisió de l’any polític que deixem enrere, destacant allò més positiu, negatiu i compartint alguns dels desitjos i propòsits per al nou any.
Rafa Carrió, portaveu del grup, vicealcalde i regidor de Salut Pública, Promoció Lingüística i Habitatge, destaca els següents aspectes positius a nivell polític:
- Assoliment dels objectius electorals: “Ha estat un any intens d’eleccions, però a nivell local celebrem el nostre retorn al govern per continuar transformant la Dénia que tots i totes volem a través del diàleg. En aquesta tercera legislatura, aspirarem a tenir el segon alcalde valencianista després de Sebastià García”.
- Desenvolupament de regidories clau per a la ciutat, que ja s’han treballat en altres legislatures, permetent la continuïtat i el desenvolupament de les polítiques del projecte valencianista, així com altres propostes presentades davant del poble i presents al full de ruta conjunt, com per exemple l’espai polivalent per a usos festius i culturals.
- Dénia com a «territori Botànic«: El diàleg i la negociació han garantit l’estabilitat política i un govern progressista que ha resistit a la tendència reaccionària de la dreta i la ultradreta.
Pel que fa als aspectes negatius, Carrió destaca:
- La pèrdua del Botànic a la Generalitat, traduïda en incertesa i la pèrdua de drets i valors aconseguits. “Trobarem a faltar la bona sintonia amb una Generalitat oberta, transparent, plural, que havia impulsat nombrosos projectes per a Dénia, com el Pla Edificant o Pla Convivint”.
- La forma de fer política del nou govern autonòmic “retrògrada, fosca i que atempta sense vergonya contra valors democràtics i drets socials, així com contra la identitat i la cultura valencianes”.
- La antipolítica de l’oposició a Dénia: “Lamentem la irrupció de la ultradreta a l’Ajuntament i la presència d’una dreta que treballa la política del ‘tot val’: deslleialtat institucional, egolatria, demagògia i mancança de memòria. Tot això es tradueix en què aposten més pel partidisme i la manipulació que pel progrés, el pensament i la cultura valenciana”.
En aquest sentit, Carrió es proposa treballar per assolir els ODS, i desitja que el 2024 siga un any de «treball, diàleg i construcció positiva», especialment insta al Partit Popular a treballar constructivament amb el govern local pel bé de Dénia, en lloc de seguir enquistat en una campanya electoral».
Altres desitjos dels valencianistes inclouen la continuïtat dels projectes pendents de la Generalitat per a Dénia i una transició ordenada i digna de la sanitat cap a la gestió pública. Carrió recorda que la desprivatització de la sanitat pública a Dénia és un èxit de la societat civil, no del partit que la va privatitzar. Per últim, expressa l’esperança que el 2024 siga un any lliure de conflictes i guerres, on prevalga la pau i la salut.
Per la seua banda, els nous regidors Maria José García i Valen Alcalá, responsables de Promoció Econòmica i Esports i Joventut, respectivament, han volgut resumir el seu 2023:
García defineix 2023 com un any «frenètic», però ric en reptes, il·lusió i treball. Treball que s’ha vist traduït en un èxit en la continuació i posada en marxa de polítiques d’impuls per al comerç local i l’ocupació. “Per a mi és fonamental la proximitat i en 2024 vull seguir treballant amb propostes emanades del sector comercial a través de l’associacionisme, el tu a tu, el Consell o la Comissió Mixta del Mercat que hem creat».
Per al 2024 preveu una reestructuració del Mercat, noves polítiques per a l’impuls al polígon, noves activitats de dinamització i apostar per uns bons consum més segmentats i participatius. Així mateix, pretén continuar treballant en la implementació de la marca comercial de Dénia, l’impuls a la plataforma web de comerç local o la promoció del comerç als barris fora del centre, entre altres propostes del pla estratègic.
Per últim, el regidor Valen Alcalà manifesta que és «un gran orgull haver estat treballant per Dénia de forma activa com a regidor aquests últims mesos, des del valencianisme i la participació amb les entitats socials i esportives de la ciutat, i continuaré en aquesta línia en 2024».
El primer que ha destacat Alcalà del treball d’aquests mesos és precisament aquest diàleg amb el sector esportiu i jove per conèixer les seues necessitats a través de les moltes reunions mantingudes, la participació en grups o la posada en marxa del Consell de l’Esport. També subratlla la visibilització de les escoles esportives a través de la seua presentació pública «posant en valor l’esforç, el treball i la qualitat dels nostres esportistes i entrenadors, i per això en 2024 tornarà també la Gala de l’Esport». Així mateix s’han posat en marxa noves activitats esportives, noves aules, i s’estan efectuant millores en les instal·lacions esportives «treballant en aquestes xicotetes coses molt necessàries per al desenvolupament de l’activitat esportiva».
Pel que fa a Joventut, segons apunta, s’ha treballat molt des de la participació de grups juvenils, i que «s’ha posat a disposició la major oferta de cursos i horaris de Llunàtics i Dinàmics fins al moment», així com «hem organitzat noves activitats molt ben acollides que ressalten la nostra cultura i tradicions».
Per a 2024, el jove edil es proposa continuar treballant amb l’objectiu de «posar en valor tot allò que és Dénia i la seua gent, i demostrar que som molts més que sol i platja».
Executiva Local de Compromís per Dénia 😉