El vinyater Vicent Ferrer Premi de la Ciutat Creativa de la Gastronomia al millor vi de giró
La Ciutat Creativa de la Gastronomia ha reconegut un dels vins presentats a concurs en la Fira del Vi de Jesús Pobre celebrada el cap de setmana passat. El guanyador va ser el vinyater Vicent Ferrer, conegut per Paraigües, qui va recollir el diploma honorífic que l’acredita com el productor del millor de la varietat local de giró negre. És la primera vegada que es concedeix aquesta distinció des de l’Oficina d’Innovació i Creativitat de l’Ajuntament de Dénia, encarregada de desenvolupar el pla d’acció Dénia & Marina Alta Tastinglife.
El concurs, organitzat per l’Associació de Veïns de Jesús Pobre, ha complir quinze anys d’existència amb el propòsit de donar a conèixer i fomentar la producció de vi amb ceps i mètodes tradicionals autòctons. Amb la participació de productors professionals i aficionats, el concurs s’ha convertit en una festa on tenen cabuda xerrades al voltant de la viticultura, degustacions, i trobades populars i gastronòmiques. En el jurat s’integraven enòlegs i representants d’empreses productores i cellers de la Marina Alta.
Al lliurament van estar presents representants de l’Associació de Veïns i l’EATIM de Jesús Pobre, i el regidor d’Agricultura i Medi Ambient de Dénia, Josep Crespo. Des de l’Oficina d’Innovació i Creativitat es va animar els organitzadors a entrar en contacte amb concursos de vins que, amb característiques semblants o ben diferents, es fan en altres poblacions de la comarca per tal d’avançar en la promoció dels vins autòctons. Una de les propostes a estudiar seria la celebració d’una trobada de vins guanyadors de la comarca.
Taller de Formació
L’Oficina d’Innovació i Creativitat, continuant amb el treball del diagnòstic del Sistema Local d’Alimentació previst en el projecte de la UNESCO, va celebrar dimecres passat un taller sobre formació professional. En una de les aules del CdT de Dénia es trobaren representants de la Conselleria d’Educació, Associació d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta, Institut Maria Ibars, CdT, i associacions privades d’orientació i formació agrària.
La impressió general és que a la comarca està perfectament coberta l’oferta de formació i reciclatge del sector hostaler, que manté contactes directes amb els centres públics a l’hora d’establir necessitats de cursos o col·laboracions en activitats puntuals.
Per contra, al sector agrari primari i secundari hi ha carències importants i una nul·la oferta de formació reglada i continuada. En aquest sentit, el director de l’Institut Maria Ibars va anunciar la intenció del centre i el compromís de l’Ajuntament de Dénia de sol·licitar a la Conselleria d’Educació la creació d’una branca de formació agrària amb certificacions homologades.