Arrels agràries. La tradició d’un territori a la taula

L’augment, la promoció i la formació en agricultura ecològica, la recuperació i divulgació de les llavors autòctones tradicionals, el suport a nous productors i la recuperació d’horta formen part dels objectius estratègics de l’Estratègia de Dinamització Agrària i Territorial 2017/2020 de la Regidoria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura, i s’inclouen també dins del Pla d’Acció Local «Dénia&Marina Alta #Tastinglife», base de la iniciativa Dénia-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia.

En esta línia, la Regidoria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura organitza dos presentacions obertes la setmana próxima:

D’una banda, el dilluns 24 de juliol, a les 19.30 hores, a la Casa de la Cultura de Dénia, tindrà lloc la presentació del I Pla Valencià de Producció Ecològica i del Pla de la Diversitat Agrària, amb la intervenció de Josep Roselló, cap de Secció de Tecnologia, Projectes i Recursos del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia de la Generalitat Valenciana.

A més, el divendres 28 de juliol, a les 19.30 hores, també a la Casa de Cultura, es presentarà el Programa de recuperació d’horta local, Banc de Terres. Fa unes setmanes, l’Ajuntament de Dénia aprovava les bases reguladores per a la creació i funcionament del banc de terres agrícoles. Es tracta d’una iniciativa que permetrà “recuperar superfície agrícola, facilitar l’accés a la terra a més productors i un suport als productors actuals que per diferents motius no arriben a treballar totes les terres que tenen, implicant també un augment del producte local, en major quantitat i més varietat”.

Per a més informació: Medi Ambient Ajuntament de Dénia, ronda de les Muralles, 42. Correu electrònic: deniaviva@ayto-denia.es.

Cartell_Arrels_agraries