Vicent Grimalt: "Si una ciutat és bona per als que viuen, és bona per als que la visiten"

És indubtable que el motor de la economia deniera és el turisme i tot allò relacionat amb el sector en el que s’emplea a moltes persones i crea riquesa en la nostra ciutat. Per aquest motiu, tenim que cuidar, potenciar i fer que siga una activitat no sols estacional, també ha de crear llocs de treball de qualitat. Hem d’aconseguir que siga veritablement una font econòmica perdurable en el temps.

En els darrers anys, l’alcaldessa, Ana Kringe i la seua ex-sòcia de govern, Pepa Font, han destinat tots els esforços en matèria turística en la promoció de la gastronomia deniera. És cert que tenim una de les millores cuines de tota la Comunitat Valenciana i uns restaurants i professionals de gran qualitat que promocionen el nom de Dénia per tot el món. La cuina deniera és un gran atractiu turístic i un potencial a explotar.

No obstant, hi han variables bàsiques lligades amb el sector turístic que un Ajuntament té que cuidar i treballar dia a dia, hora a hora, minut a minut, i no sols en estiu o en campanya electoral: eixes xicotetes coses que fan que Dénia siga un lloc meravellós.

Un alcalde i el seu equip tenen que treballar amb un únic objectiu: tenir la ciutat en òptimes condicions en tots els àmbits de la ciutat. Els carrers tenen que estar llestos i asfaltats en tot el terme municipal. És increïble que tingam que fer rally en alguns carrers del Montgó o, inclús, en el propi carrer Marques de Campo; ballar claqué caminant pel Passeig del Saladar; fer pols els amortidors del cotxe en el Camí del Cementeri, etc.

És lamentable vorer la situació i deixadesa d’un lloc tan emblemàtic com és la finca de Torrecremada o la deplorable imatge del barri de Les Roques. Un barri que necessita urgentment un pla de millora que recupere l’encant a la pujada del castell, que ara mateix no té ni cartells informatius d’este monument. Per cert, un castell que deuria ser el referent turístic de la nostra ciutat amb una programació d’activitats durant tot l’any.

Tenim un problema amb la neteja dels carrers. No podem seguir donant una imatge dolenta en cap racó de Dénia. És responsabilitat dels gestors públics, de l’empresa de neteja, però també és una tasca de tots els veïns, per civisme i per la convivència de persones i mascotes en el carrer. Dénia té que tornar a ser una ciutat referent en l’àmbit de la neteja, com ja ho va ser quan ens donaren la granera d’or en 2006. És faena de totes i tots aconseguir-ho. Però el primer pas té que ser dels qui gestionen els nostres diners.

La ciutat té que estar en plenes condicions sempre, no sols en aquelles coses que es veuen, si no també en altres molt importants en la vida de les persones com la sanitat i la seguretat. No podem permetre que l’empresa que gestiona la sanitat en la nostra comarca siga un referent negatiu al incomplir allò que té estipulat en el contracte. I tampoc, podem permetre que per les nits els nostres veïnes i veïnes tinguen el retén de la policia a 2 kilòmetres del casc urbà.

Hi han coses bàsiques, coses menudes, sense molt de cost, que un Ajuntament té que cuidar. Ampliar els horaris de les biblioteques en època d’exàmens i millorar les instal·lacions i garantir una oferta lúdica als nostres joves. Són coses que tan sols es fan amb voluntat i ganes de treballar. D’això als Socialistes de Dénia no ens guanya ningú.

Són coses bàsiques, xicotetes, del dia a dia, que fan millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Són eixes coses que amb l’ajuda de les persones faran que Dénia es desperte. Perquè si una ciutat és bona per als que viuen en ella, és bona per al que la visiten.

  • Vicent-Grimalt.-Candidato-Alcaldía